Geachte lezer,

We zijn alweer aan het einde van het jaar beland. Namens het 49ste bestuur willen we jullie allemaal hele fijne feestdagen en ook uiteraard al een gelukkig Nieuwjaar wensen. Het jaar is weer ten einde en we kijken al enorm uit naar het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar waarin de GSb weer laat zien waar ze voor staat. Dit bestuur heeft de grootse plannen en neemt een succesvol jaar voor de GSb dan ook mee als goed voornemen voor volgend jaar.

Hebben jullie ook al zo veel zin in aankomend jaar? Een jaar waarin de studieschuld weer zal groeien en de stress ook onverminderd zal blijven stijgen. Laten we samen de schouders eronder zetten door bijvoorbeeld de campagne #nietmijnschuld in Groningen actief neer te zetten. Iedereen kan helpen en we zullen die schuld en stress weer laten dalen.

De GSb is er voor alle studenten. Daarom zullen wij volgend jaar ook overal zichtbaar zijn. Het moet een kleine stap zijn om naar ons toe te stappen. Zichtbaarheid is een grote pijler voor ons, zichtbaarheid op de Rijksuniversiteit Groningen en ook op de Hanzehogeschool. Het logo van de GSb kun je dit jaar niet missen. Actief wanneer er onrecht is op het gebied van huisvesting of beleid op de universiteit of hogeschool. De GSb zal voorop staan en laten zien dat de student zichzelf heel goed kan verdedigen tegenover de grotere instanties.

Uiteraard hopen we dat jullie hebben genoten van deze Nait terwijl jullie weer in de lelijkste kersttrui lekker voor het vuur zitten. Geniet nog even van deze koude maanden en we zien jullie volgend jaar weer!

Met immer strijdbare groet,

Namens het gehele 49ste bestuur van de Groninger Studentenbond,

Jan Willem Leeuwma, voorzitter bestuur ’19-‘20