Geachte lezer,

Het nieuwe jaar is daar en wij als bestuur gaan er weer met goede moed tegenaan om de studentenbelangen te vertegenwoordigen. Wij zullen er zijn wanneer de student hulp nodig heeft en wanneer de student met zijn of haar volste vertrouwen naar de toekomst wil kijken.

Daarom ook dit mooie nummer, ‘Vertrouwen’. Wanneer je begint aan je studietijd vertrouw je erop dat je een eigen weg kunt uitstippelen naar een mooie toekomst. Toch gaat dit niet altijd zo makkelijk en kom je vele blokkades tegen. Deze blokkades zullen wij ook dit jaar weer zoveel mogelijk uit de weg werken om je het vertrouwen te geven dat deze studententijd je de beste mogelijkheden geeft om je in de toekomst te helpen.

Dit jaar blijven wij doorstrijden tegen het leenstelsel met de #nietmijnschuld-campagne. Dit moet je vertrouwen in je financiële situatie geven. Maar ook kijken we naar de woonsituatie en zijn wij samen met meer grote partijen tegen de short-stay contracten. Daar hebben we geen vertrouwen meer in en moeten nu toch echt verdwijnen.

Wij hopen dat jullie ons het vertrouwen kunnen geven om op te komen voor de belangen van de student. Daarnaast hebben wij er vertrouwen in dat we samen met jullie er een mooi jaar van kunnen maken.

Met immer strijdbare groet,

Namens het gehele 49ste bestuur van de Groninger Studentenbond,

Jan Willem Leeuwma

Voorzitter bestuur ’19-‘20