Na een boel mooie artikelen over beslissingen maken, op de mooiste pagina van de Nait beland. Smachtend, in je handenwrijvend, met een euforische blik in je ogen, sla je het blad open op deze pagina, want je wilt natuurlijk dolgraag weten welke keuzes het bestuur de afgelopen tijd heeft gemaakt. Want wat doen die vijf gezellige mensen nou eigenlijk constant in dat bestuurshokje, behalve de nodige biertjes nuttigen?

Van de kleding die je aantrekt en de studie die je volgt tot het drinken van dat ene biertje te veel op een constitutieborrel: alles wat je in het leven doet draait om het maken van keuzes. Zo is alles wat wij de afgelopen tijd hebben gedaan ook gebaseerd geweest op keuzes. Het jaar begon natuurlijk weer met de huisvestingsproblematiek. Zo heeft het bestuur gelobbyd voor betere huisvesting op het gebied van kwantiteit en kwaliteit en daarbij regelmatig de pers opgezocht. Verder zijn we druk bezig geweest met het afnemen van sollicitaties voor de werkgroepen. Ook daarbij draait alles om keuzes maken: welke vacatures zetten we open? Welke vragen stellen we in een sollicitatiegesprek? En, ook niet geheel onbelangrijk, wie nemen we aan?

Eén keuze die wij dit jaar maken is dat wij onze (actieve) leden op nummer 1 willen zetten. We willen graag binding creëren tussen de leden, en bij zo’n mooi doel hoort natuurlijk ook een term. Dus bij deze, met dank aan Naomi, is de term geworden: ‘GSbonding’. Je weet ten slotte wat ze zeggen: hoe beter de sfeer, hoe beter de prestaties. En ook daar horen natuurlijk gezellige activiteiten en de benodigde goudgele rakkers bij.

Ik zou hier pagina’s vol kunnen schrijven over wat we allemaal gedaan hebben en hoe we tot die beslissingen gekomen zijn, maar dat doe ik niet. Ik hoop dat jullie genoten hebben van de artikelen die door de fantastische redacteuren van dit blad geschreven zijn, zonder hun was deze editie er immers niet geweest. Wij hopen dat jullie allemaal de keuze maken om op onze komende activiteiten te verschijnen, maar vergeet niet dat er één keuze is die het allerbelangrijkst is: geniet, bij alles wat je doet. Proost, daar drinken we er een op.

Met vriendelijke groeten, 

Namens het gehele 48ste bestuur van de Groninger Studentenbond, 

Jolien Bruinewoud, voorzitter bestuur ’18-’19