Over de Nait Soez’n

De Nait Soez’n is sinds zijn oprichting in 1972 het onafhankelijk opinieblad dat gelieerd is aan de Groninger StudentenbondDe Nait Soez’n, ‘niet zeuren’ op z’n Gronings, komt een paar keer per jaar uit. De redactie schrijft aan de hand van een thema vlijmscherpe columns, diepgravende achtergrondartikelen en verhelderende stukken over van alles en nog wat. Vermaken, informeren maar vooral aan het denken zetten – dat is onze missie.

De Nait is oorspronkelijk ontstaan als een reeks pamfletten die verspreid werden tijdens acties tegen het kabinet-Biesheuvel aan het begin van de jaren ’70. Dit kabinet wilde het collegegeld verhogen van 200 naar 1000 gulden en daarover wilde de Nait de Groningse studenten goed informeren. Tegenwoordig verschijnt het blad een aantal malen per jaar op druk en daarnaast worden alle artikelen op de website gepubliceerd.

De redactie bestaat uit (v.l.n.r.):

Carlo Baalhuis, Matthias Luijks, Christiaan Brinkhuis, Sybolt Friso, Simone Broekman, Caroline Brinkhuis, Sue Mae Klein en Nico Wessels

Niet op de foto: Lydwe van Westen en Misha Mans

Carlo Baalhuis (1994). Pre-master student Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen met interesse in het arbeids- en ondernemingsrecht. Geboren en getogen in het mooie Twente. Is onderdeel van het huurteam van de GSb. Besteedt zijn vrije tijd aan sport en fotografie.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Caroline-1024x1024.jpg
Caroline Brinkhuis (2000) studeert Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is echter ook vaak te vinden in het mooie Drenthe. Naast haar grote liefde voor dieren (vooral katten!), houdt zij ook van lezen, films kijken en naar muziek luisteren.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Christiaan-1-1024x1024.png
Christiaan Brinkhuis (1996) is aan komen waaien vanaf de Drentse zandgronden. Na een bachelor en master geschiedenis is hij nu leraar in opleiding voor ‘s werelds mooiste vak. Hij loopt al een aantal jaren mee bij de GSb en is sinds 2018 hoofdredacteur van de Nait. Naast schrijven heeft hij een voorliefde voor lezen en films en series kijken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Simone-1024x1024.jpg
Simone Broekman (1996) doet momenteel de educatieve master Nederlandse Taal en Cultuur hier in Groningen. Het einde van haar studie is dus alweer bijna in zicht. Al sinds 2017 schrijft ze met veel plezier voor de Nait Soez’n over de dingen die haar bezighouden, zoals duurzaamheid, emancipatie en politiek.
Sybolt Friso (1997) voelt zich al jaren thuis in Groningen, maar is stiekem vooral Fries. Als Research Master-student filosofie is zijn vrije en minder vrije tijd grotendeels gevuld met lezen en schrijven. Verder is er altijd tijd voor het luisteren, ontdekken en verzamelen van muziek, het bezoeken van concerten en zijn drumstel.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Matthias-1024x1024.jpg
Matthias Luijks (1995) studeert geschiedenis en geschiedfilosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft de studentenbelangen behartigd in de faculteitsraad wijsbegeerte en de universiteitsraad. Zijn interesses lopen uit een van neurobiologie tot geopolitiek.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Misha-1024x1024.jpg
Misha Mans (1996) is masterstudent Strafrecht en voormalig onderdeel van het juridisch steunpunt van de GSb. Om het studeren heen sport, leest en reist hij graag. Met alles wat daarbij komt kijken probeert hij zijn horizon zowel fysiek als mentaal te verbreden.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Nico-1024x1024.jpg
Nico Laurens Wessels (1994) studeert Recht & ICT, Global Criminal Law en International Human Rights Law aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels is hij al een tijdje actief betrokken bij de GSb door onder andere zijn bestuursfunctie als secretaris in 2019 en door, zonder veel moeite, consecutief jaarwinnaar van de pubquizzen te worden.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Lydwe-1-1024x1024.jpg
Lydwe van Westen (1994) is van jongs af aan al geïnteresseerd in kunst, design, maar vooral illustratie. Dit werd enkel versterkt door haar kunstacademie-carrière en studie Interaction Design. In haar vrije tijd leest Lydwe graag een boek, geniet ze van reizen, een ochtend in de sportschool of een lunch met vrienden.