Druk, drukker, drukst…

naitsoezn 1 min 15/11/2019

A: “Hee, alles goed?”

B: “Ja, druk!”

Ik snap dat – wanneer een quasi-geïnteresseerd persoon je deze vraag voorlegt – je de vraag automatisch bevestigend beantwoordt en niet direct in een klaagzang ontsteekt. Daar zit hij of zij natuurlijk allerminst op te wachten. Maar waar het eerder steevast gewoon ‘goed’ ging, lijkt tegenwoordig ‘druk’ het nieuwe goed te zijn. 

Er lijkt een wedloop te zijn ontstaan. Wie het drukst is, wint! Tegelijkertijd zijn stress, overspannenheid en burn-outs een steeds groter probleem aan het worden. Reden dus om ‘druk zijn’ juist te vermijden, zo lijkt mij. 

Ik vraag mij dan ook af wat men eigenlijk bedoelt te zeggen met deze nietszeggende variant. Gaat het goed omdát men het druk heeft? Of vormt de drukte juist een kleine smet op het welzijn? Iemand die het mij kan vertellen?

Soortgelijke artikelen