Vijf keer uit eten met een studentenbudget

Gastredacteur 3 min 11/12/2018

Je kent het wel: je hebt geen zin om te koken, maar ook niet om pizza te laten bezorgen door Domino’s. Je ouders komen op bezoek en je wilt na al die maanden weer eens bijpraten, maar je kamer is een zwijnenstal. Of je hebt iets te vieren met je vriend(in): je wilt eens leuk uit eten in Stad. Dat is met een gemiddeld studentenbudget in deze tijd van alsmaar hoger wordende collegegelden en leenstelsels echter nog niet zo makkelijk. Maar het kán wel! Echt niet alleen bij de welbekende ACLO Sportsbar, de Vapiano’s of de Pastafabriek, want die kennen de meesten van ons wel. En ik heb het natuurlijk ook niet over foute snacktenten als de FEBO, Dönerix of de McDonald’s. Voor Nait Soez’n ging ik de afgelopen maanden op onderzoek uit en vond ik voor jullie vijf verrassende plekken waar je met een relatief klein budget leuk uit eten kunt.

Het Pakhuis

Verscholen op de tweede verdieping van Peperstraat 8, in het hart van het ’s nachts zo levendige uitgaanscentrum, kun je restaurant Het Pakhuis vinden. De meeste gerechten op de menukaart van Het Pakhuis zijn voor een restaurant vrij doorsnee gerechten met vrij doorsnee prijzen (en dus niet zo studentenbudget-vriendelijk). Het Pakhuis heeft echter dagelijks een daghap voor slechts €12,50, al een stuk studentenbudget-vriendelijker.  Maar als je écht een keer goedkoop uit eten wilt, dan kun je hier van zondagavond tot en met donderdagavond terecht voor het absolute minimumbedrag dat wij in ons mooie Groningen voor een hoofdgerecht kunnen vinden: voor slechts €7,50 heb je op deze avonden een lekker bord eten buiten de deur.

Adres: Peperstraat 8-2 | Prijs voor een hoofdgerecht: daghap €7,50-€12,50

 

Mr. Mofongo’s

Ik hoor het je al denken: ‘Mr. Mofongo’s in een artikel genaamd ‘Verrassend uit eten voor een studentenbudget’?’ Jazeker! Mofongo’s mag met hoofdgerechten die starten bij €13 dan wel het duurste adres zijn in deze reeks, maar daar krijg je ook iets voor terug: een uitgebreide en creatieve kaart met gerechten uit alle windstreken en een ideale locatie om een dagje shoppen en sightseeing met je ouders af te sluiten (of om jezelf na een dag hard studeren in de UB te belonen, natuurlijk). Bijkomend voordeel: na het diner kun je jezelf zó naar boven verplaatsen om van de (helaas minder studentenbudget-vriendelijk geprijsde) gin-tonics en cocktails te genieten. Bij Mofongo’s kun je op iedere dag van de week terecht, ook op maandag.

Adres: Oude Boteringestraat 26 | Prijs voor een hoofdgerecht: €13-€20

De Kornuiten

Een beetje verloren aan de Paterswoldseweg zit dit goede eetcafé verstopt. Met hoofdgerechten die starten vanaf een bedrag van €12 voor een bord vegetarische pasta betaal je hier dus iets meer dan bij Eetcafé Lambik, maar hier heb je dan ook een flink ruimere kaart. Iets te vieren als commissie of vereniging? Bij De Kornuiten zijn vaak leuke deals voor groepen te sluiten. De Groninger Studentenbond maakt dan ook graag gebruik van de gastvrijheid van De Kornuiten. Benieuwd? Vanaf 16:00 wordt het diner geserveerd, maar let op: ook De Kornuiten is op maandag gesloten.

Adres: Paterswoldseweg 36 | Prijs voor een hoofdgerecht: €12-€18

DOT

Het opvallende gebouw bij het door reisgids Lonely Planet (en door vele Groningers, uiteraard) geroemde Stadsstrand is niet alleen een hip cultureel centrum, je kunt hier ook prima en niet voor al teveel geld uit eten. De kaart biedt voor ieder wat wils, met gerechten variërend van burgers tot poké bowls en biefstuk. Ook heb je hier een daghap. De laatste kost  €10,50, maar als je zin hebt in iets anders hoef je met prijzen tot maximaal €17 niet veel meer kwijt te zijn. Als je komt eten voordat je naar de film gaat, ben je nog voordeliger uit: een combideal daghap en filmkaartje kost je maar €15. Net als Mr. Mofongo’s is DOT dagelijks geopend.

Adres: Vrydemalaan 2 | Prijs voor een hoofdgerecht: €9-€17, daghap €10,50

Eetcafé Lambik

Studenten van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen kennen dit gezellige, kleinschalige eetcafé misschien wel. Het zit namelijk schuin tegenover het Heymansgebouw, vlak voordat je het Noorderplantsoen binnenfietst. Van dinsdag tot en met zondag kun je hier elke avond vanaf half zes terecht voor een lekkere dagschotel (vlees of vega) voor €9,75. Verwacht geen haute cuisine of decadente duurdoenerij, maar voor  een degelijke dagschotel (vlees en vega) kun je hier terecht voor een wel zeer vriendelijk bedrag. Het is hier dus eten wat de pot schaft, maar de gezellige sfeer en de ruime bierkaart compenseren ruimschoots voor het gebrek aan keuzemogelijkheden.

Adres: Grote Kruisstraat 79 | Prijs voor een hoofdgerecht: €9,75

Dion Glastra

Heb jij nog een tip voor een goed eetcafé of restaurant waar je in Groningen voor een leuk bedrag uit eten kunt? Laat het ons weten via info@naitsoezn.nl !

Soortgelijke artikelen